Mokosh Olej kokosowy BIO - 180 ml

  • Oleje tłoczone na zimno i nierafinowane są gwarancją tego, że nie zostały pozbawione żadnych ze swoich cudownych właściwości. Taki właśnie jest olej kokosowy Mokosh. Jego wyjątkowo bogaty skład zapewnia skórze kompleksową pielęgnację.
Producent: Mokosh
49,00 zł
/ szt.
Masz 14 dni na odstąpienie od umowy od momentu otrzymania przesyłki. Szczegóły dotyczące procedury zwrotów i reklamacji znajdziesz pod tymi linkami: zwroty, reklamacje, regulamin
Przesyłkę możemy nadać do Paczkomatu, wysłać Pocztą, kurierem InPost lub DPD. Szczegóły znajdziesz na stronie WYSYŁKA
Nie znalazłeś odpowiedzi?Napisz do nas

Mokosh Olej kokosowy BIO

Oleje tłoczone na zimno i nierafinowane są gwarancją tego, że nie zostały pozbawione żadnych ze swoich cudownych właściwości. Taki właśnie jest olej kokosowy Mokosh. Jego wyjątkowo bogaty skład zapewnia skórze kompleksową pielęgnację.

  • Olej kokosowy znany jest z zawartości witamin z grupy B, C, E oraz składników mineralnych. Potas, cynk, żelazo, fosfor, wapń i kwas foliowy działają zbawiennie na skórę, włosy i paznokcie, doskonale je odżywiając.
  • Kosmetyk przynosi też ulgę w przypadku podrażnień i chorób skórnych.
  • Z kolei naturalne przeciwutleniacze zawarte w oleju kokosowym chronią przed wolnymi rodnikami i zapobiegają przedwczesnemu starzeniu, opóźniając proces powstawania zmarszczek. Warto więc również smarować nim okolice oczu – w miejscach, w których najczęściej powstają zmarszczki mimiczne.

Olej kokosowy Mokosh - pomysł na domowy kosmetyk

Olej ten jest często używany jako podstawa kosmetyków robionych w domu. Wystarczy np. wymieszać go z fusami kawy, aby uzyskać ujędrniający peeling. Jest niezastąpiony w maseczkach na włosy domowej roboty. Kilka przepisów znajdziecie na naszym blogu: 

>> Domowa maseczka do włosów z olejem kokosowym - 5 wspaniałych przepisów

W naszym klimacie olejek kokosowy zachowuje na ogół konsystencję stałą, jednak w temperaturze powyżej 25 stopni ulega upłynnieniu. To proces absolutnie naturalny.


SKŁAD Cocos Nucifera (Coconut) Oil - surowiec posiada certyfikat Ecocert

Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel